Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΜΕΡΚΕΛ-ΧΕΝΕΣ & ΣΑΜΑΡΑΣ-ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ

Ο Ούλι Χένες ήταν προσωπικός φίλος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ αλλά καταδικάστηκε σε 3,5 έτη φυλάκισης που θα εκτίσει σε φυλακές της Γερμανίας χωρίς κανένα προνόμιο για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.
Στις 31.3.2014 παραμονή πρωταπριλιάς καταδικάστηκαν (τους έκαναν τα τρία δύο) από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά οι επιχειρηματίες Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Καρράς για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 5 εκατ. ευρώ, τα οποία μαζί με τις προσαυξήσεις φτάνουν τα 10 εκατομμύρια. 
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μετά από 20 ολόκληρα χρόνια δικαστικής εκκρεμότητας, κρίθηκε ένοχος για χρέη που αφορούν εικονικούς εφοδιασμούς ποντοπόρων πλοίων με ναυτιλιακά καύσιμα, από τους οποίους ζημιώθηκε το Δημόσιο από τη μη καταβολή των διαφυγόντων δασμών και φόρων την περίοδο 1993-1995 μέσω της εταιρείας πετρελαιοειδών "Πετρέλαια Αιγαίου Α.Ε.", με ποινή 5 ετών εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ ημερησίως, ενώ έδωσε στην έφεση ανασταλτικό αποτέλεσμα.
(Άσχετο: Η "Πετρέλαια Αιγαίου Α.Ε." εμφανίζεται το 2011 στη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου. Είπαμε, άσχετο, το ξέχασες ήδη!)
Δηλαδή, με 36,500€ συνολικά είναι καθαρός και τα 10 εκ.€ πάνε στον Καιάδα και την τρύπα στον προϋπολογισμό θα την καλύψουν τα γνωστά κορόϊδα (μισθωτοί, συνταξιούχοι και μικρομεσαίοι).
Ταυτόχρονα, το 2012 ο κ. Σαμαράς βράβευσε τον κ. Μελισσανίδη ως εκπρόσωπο της Aegean Oil και το 2013 του έδωσε και τον ΟΠΑΠ.
Τώρα με το πολυνομοσχέδιο και το πλήθος των τροποποιήσεων που κατατέθηκαν πέρασαν και μια τροποποίηση που χαρίζει όλα τα πρόστιμα στις εταιρείες πετρελαιοειδών για τις παράνομες τριγωνικές τους συναλλαγές ύψους πολλών δις και τα οποία θα πρέπει να καλύψουμε όλοι οι ιθαγενείς αυτής της χώρας καθώς στον επόμενο έλεγχο της Τρόϊκας θα εμφανισθεί ως εκ θαύματος τρύπα που θα οφείλεται σε υστέρηση εσόδων.

Και εις άλλα με υγεία, να τους χαιρόμαστε!!!!!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΧΩΝΙ

Τα Blogs μας